Rubinowy burger

dnia

Składniki (14)

Czas:

  • Łącznie2 h
  • Przygotowanie1 h
  • Gotowanie1 h

Narzędzia:

  • Tarka
  • Papier do pieczenia
  • piekarnik
  • Garnek
  • Nóż
  • Blacha
  • Deska do krojenia

Sposób przygotowania:

  1. Buraka zetrzeć na tarce – ja wybieram grube oczka. Może być burak gotowany lub surowy.
  2. Kaszę ugotować jak w przepisie na opakowaniu. Wystudzić
  3. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Zioła też. Imbir zetrzeć na tarce.
  4. Wszystkie składniki wymieszać. Formować okrągłe burgery – u mnie osiem dużych sztuk.
  5. Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po tym czasie odwrócić burgery i piec około 10 minut.
Ile kalorii ma Burgery z buraka i kaszy jaglanej? – 246 kcal / 1 porcję

Dodaj komentarz