D orsz

dnia

Składniki (7)

Czas:

  • Łącznie 30 min
  • Przygotowanie 30 min

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni
  2. Filety dokładnie umyj, osusz i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
  3. Marchew, seler i pietruszkę umyj, a następnie obierz i zetrzyj na tarce.
  4. Cebulę umyj, obierz, pokrój, a następnie podduś na oliwie z oliwek razem z pozostałymi warzywami.
  5. Warzywa dopraw solą oraz pieprzem, a następnie przełóż do naczynia żaroodpornego.
  6. Filety razem z warzywami piecz w temperaturze 180 stopni 20–25 minut.
  7. Podawaj z ugotowanym ryżem.
Ile kalorii ma Dorsz z warzywami i brązowym ryżem? – 580 kcal / 1 porcję

Dodaj komentarz