Składniki (7)
- Ryż brązowy 85 g
- Oliwa z oliwek 12 g
- Dorsz świeży filety bez skóry 170 g
- Pietruszka. korzeń 100 g
- Cebula 60 g
- Marchew 50 g
- Seler korzeniowy 60 g
Czas:
- Łącznie 30 min
- Przygotowanie 30 min
Sposób przygotowania:
- Piekarnik rozgrzej do 180 stopni
- Filety dokładnie umyj, osusz i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
- Marchew, seler i pietruszkę umyj, a następnie obierz i zetrzyj na tarce.
- Cebulę umyj, obierz, pokrój, a następnie podduś na oliwie z oliwek razem z pozostałymi warzywami.
- Warzywa dopraw solą oraz pieprzem, a następnie przełóż do naczynia żaroodpornego.
- Filety razem z warzywami piecz w temperaturze 180 stopni 20–25 minut.
- Podawaj z ugotowanym ryżem.
Ile kalorii ma Dorsz z warzywami i brązowym ryżem? – 580 kcal / 1 porcję