Pomidorowe Penne

dnia

Składniki (8)

Czas:

  • Łącznie 32 min
  • Przygotowanie 7 min
  • Gotowanie 25 min

Narzędzia:

  • Blender
  • Patelnia
  • Nóż
  • Łyżka
  • Wysokie naczynie

Sposób przygotowania:

  1. Makaron pełnoziarnisty penne gotujemy według przepisu.
  2. Warzywa myjemy. Cebulę, pieczarki kroimy w drobną kostkę, czosnek siekamy.
  3. Na rozgrzaną patelnię dodajemy dwie łyżeczki oliwy z oliwek. Następnie wrzucamy posiekany czosnek i cebulę, Kiedy warzywa się zeszklą dodajemy pokrojone w kosteczkę pieczarki (przyprawiamy według uznania). Całość dusimy około 10-15 minut.
  4. Puszkę pomidorów bez skórki przelewamy do wysokiego naczynia, przyprawiamy i miksujemy za pomocą blendera. Przygotowany sos dodajemy do duszących się warzyw na patelni. Całość mieszamy, aż do zgęstnienia sosu około 5 minut.
  5. Dodajemy ugotowany makaron. Na końcu posypujemy startym serem.
Ile kalorii ma Pełnoziarniste penne z sosem pomidorowo-pieczarkowym? – 317 kcal / 1 porcję

Dodaj komentarz