Placucuchy Warzywne

dnia

Składniki (9)

Czas:

  • Łącznie 22 min
  • Przygotowanie 20 min
  • Gotowanie 2 min

Narzędzia:

  • Tarka
  • Patelnia
  • Łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa myjemy. Marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach. Kroimy por i pieczarki, które następnie wrzucamy na patelnię i dusimy, aż zmniejszą swoją objętość.
  2. Do marchewki dodajemy uduszony por i pieczarki, które następnie przyprawiamy wg uznania. 400 g serka wiejskiego odsączamy od śmietanki i dodajemy do reszty składników. Następnie dodajemy 2 jajka wraz z otrębami i mąką (ilość wg uznania i w zależności od naszej masy.) Całość dokładnie mieszamy.
  3. Na dobrze rozgrzanej i natłuszczonej patelni, smażymy nasze placuszki przyjmując proporcje 1 łyżka = 1 placek (opcjonalnie)
Ile kalorii ma Placuszki warzywne.? – 56 kcal / 1 sztukę

Dodaj komentarz