Składniki (6)
Nadzienie:
- Groszek zielony. konserwowy bez zalewy 240 g
- Kukurydza konserwowa puszka 285 g
- Fasola czerwona puszka 240 g
- Soczewica czerwona nasiona suche 100 g
- Przecier pomidorowy 500 g
- Tortilla pszenna 268 g (4 szt.)
Czas:
- Łącznie 20 min
- Przygotowanie 5 min
- Gotowanie 15 min
Sposób przygotowania:
- Wszystkie warzywa konserwowe osączyć z zalewy i zmieszać razem z suchą soczewicą na patelni teflonowej lub w garnku. Zalać przecierem pomidorowym i jeśli jest bardzo gęste, można dodać trochę wody. Gotować aż farsz będzie dość gęsty a soczewica ugotowana. Zawinąć w tortillę w „paczuszkę” i podawać.
Ile kalorii ma Wegetariańska tortilla meksykańska? – 481 kcal / 1 porcję