Składniki (5)
- Pomidor 250 g
- Zioła prowansalskie 5 g
- Tymianek 5 g
- Sól morska drobnoziarnista 200 g
- Pieprz czarny, zmielony 2 g
Czas:
- Łącznie 3 h 5 min
- Przygotowanie 5 min
- Gotowanie 3 h
Narzędzia:
- Naczynie żaroodporne
Sposób przygotowania:
- Piekarnik nagrzać do 220°C i wyłączyć.
- Pomidorki koktajlowe podzielić na pół i ułożyć w żaroodpornym naczyniu przekrojoną stroną w górę.
- Posypać przyprawami i włożyć do piekarnika.
- Pozostawić na jakiś czas, po czym piekarnik znów włączyć do 200°C, na jakieś 10-15 min, wyłączyć.
- Czynność powtórzyć ok.3-4 razy.
Ile kalorii ma Suszone pomidorki? – 19 kcal / 1 porcję